Безопасност на храните

Безопасност на храните

Ние правим всичко възможно, за да гарантираме най-високи стандарти за качество и безопасност на храните чрез:

  • Глобалната Инициатива за Безопасност на Храните
  • Адекватна система за управление на риска
  • Действаща политика за намаляване на алергените
  • AIB одит
  • Фабрики с най-високи стандарти на хигиена и сигурност

Тук вижте примери какво сме постигнали до момента

Система за ранно управление на риска

Системата за управление на риска ни помага да разпознаваме рисковете свързани с безопасността на храните и да вземаме съответните предварителни мерки за избягването им.

Сертификати от независимо признати институции

Ние си сътрудничим с Глобалната Инициатива за Безопасност на Храните – международно обединение на компании и НПО (Неправителствени организации) от световен мащаб, което работи за непрекъснато подобряване на стандартите за безопасност на храните. Целта на това обединение е непрекъснато да подобряваме своите стандарти за безопасност на храните съгласно с най-високите норми в индустрията. В допълнение, в нашите фабрики регулярно се провеждат одити от AIB, международно призната организация за одит, както и от видни експерти от хранителната индустрия. Всички наши производствени фабрики преминават GFSI и AIB проверки и сертификация.

Всички наши производствени фабрики отговарят на най-високите изисквания и благодарение на това са наградени със сертификати BRC и IFS.

Управляваме безопасността на храните в контекста на алергенните вещества

Ние разработихме програма за намаляване на алергените. В допълнение, въведохме в действие специфична система за управление и работа с алергени. Тази система спомогна за увеличавне на вниманието към справянето с алергените в производствения процес и доведе до намаляване на риска от появата на алергии свързани с нашите продукти.

Нашите планове за бъдещето

  • Да увеличим допълнително употребата на слънчогледово олио с високо съдържание на ненаситени мастни киселини и рапично олио при приготвянето на чипс и специалитети
  • Да увеличим броя на продуктите с намалено съдържание на сол и мазнини
  • Да увеличим още броя на продуктите, които се приготвят по рецепти с изцяло натурални съставки: без изкуствени подобрители на вкуса, а само с естествени аромати.