Здравословни и питателни храни

Здравословни и питателни храни

Ние се стремим непрекъснато да подобряваме хранителните качества на продуктите, които произвеждаме. Тези подобрения включват:

    • Продукти само с естествени вкусове
    • Продукти за включване в диета при специфични чувствителности към храни
    • Продукти с по-малко сол
    • Продукти с по-ниско съдържание на мазнини
    • Продукти с намалени наситени мастни киселини
    • Продукти с намалени алергенни съставки
    • Продукти с намалени замърсители

    Тук вижте примери какво сме постигнали до момента

    Не всички мазнини са еднакви – намаляване на наситените мастни киселини

    Казано накратко, нашите продукти стават по-хранителни и здравословни, когато заменим наситените мастни киселини с ненаситени мастни киселини. От 2006 г. насам чрез използването на специфичен вид слънчогледово олиo (HOSO) с високо съдържание на ненаситени мастни киселини, ние постепенно намаляваме съдържанието на наситени мастни киселини в нашите чипсове и специалитети с повече от 75%. Съдържанието на ненаситени мастни киселини беше увеличено и ще продължава да се увеличава с бъдещи подобрения в производството.

    Страхотен вкус без изкуствени добавки

    От 2007 г. насам намалихме с 85% и изкуствените овкусители (например натриев глутамат) в продуктите с нашите марки. Тази промяна беше осъществена без от нея да пострада отличният им вкус.

    Натурален вкус

    Нашите потребители все по-често търсят хранителни продукти, които са приготвени с естествени аромати. По тази причина, от 2009г. насам, използваме само натурални аромати във всички нови продукти с нашите марки, които разработваме и пускаме на пазара. 
    На голяма част от съществуващите ни до този момент продукти променихме рецептите и използваме също натурални аромати.
    Днес повече от половината ни продукти са приготвени изцяло с натурални аромати.

    Нашите планове за бъдещето

    • Да увеличим допълнително употребата на слънчогледово олио с високо съдържание на ненаситени мастни киселини и рапично олио при приготвянето на чипс и специалитети
    • Да увеличим броя на продуктите с намалено съдържание на сол и мазнини
    • Да увеличим още броя на продуктите, които се приготвят по рецепти с изцяло натурални съставки: без изкуствени подобрители на вкуса, а само с естествени аромати.